Historie

Henry Schein is een bedrijf met een lange geschiedenis. Het koppel Henry en Esther Schein opende in 1932 een apotheek in Queens, New York. Het waren mensen met een duidelijke ethiek. Ze wilden een verschil maken in de samenleving en dat vertaalde zich in een manier van zakendoen die bijna een eeuw later nog steeds herkenbaar is voor Henry Schein, Inc. De organisatie is uitgegroeid tot een Fortune 500® Company en de grootste leverancier van producten en diensten voor de gezondheidszorg aan tandartsen en artsen. In 32 landen en gebieden heeft Henry Schein meer dan 21.000 werknemers. We noemen elkaar Team Schein-leden, want eigenlijk doet de term ‘werknemer’ geen recht aan de status die je hebt wanneer je hier werkt. We zijn familie, we werken samen als een team; om elkaar te helpen, om de reputatie van het bedrijf waar te maken en om tegelijkertijd ook een beetje bij te dragen aan een mooiere wereld. Dat is geen papieren tijger, dat is voelbaar in iedere tak van de organisatie.

Organisatie

Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC) is een bedrijf dat oplossingen biedt voor professionals in de gezondheidszorg, aangedreven door een netwerk van mensen en technologie. Onze zakelijke, klinische, technologische en logistieke oplossingen helpen tandartsen en artsen om efficiënter te werken, zodat ze effectievere kwaliteitszorg kunnen bieden. Deze oplossingen ondersteunen ook tandheelkundige en medische laboratoria, overheids- en institutionele gezondheidsklinieken, evenals andere alternatieve zorginstanties.

Henry Schein is sinds 1990 actief in Nederland. Op dit moment werken er meer dan 300 medewerkers bij een van onderstaande organisaties:

Henry Schein Dental ondersteunt tandheelkundige professionals met alles wat ze in een praktijk nodig hebben. Denk aan apparatuur en de inrichting van de praktijk, maar ook een breed scala aan diensten, waaronder financiële producten en technisch onderhoud of reparatie van grote en kleine apparatuur. Henry Schein Dental heeft de hoofdvestiging in Almere en een nevenkantoor in Emmen.

Henry Schein Medical is een groothandel die producten en diensten levert aan klanten in de (eerstelijns) gezondheidszorg. Denk aan medische instrumenten, apparatuur, verbruiks- en apothekersartikelen, maar ook aan advies, praktijkinrichtingen en technisch onderhoud. De specialisatie ligt bij de doelgroep huisartsen en verloskundigen, maar Henry Schein Medical levert ook aan andere zorgaanbieders. Henry Schein Medical is gevestigd in Almere.

Arseus Lab specialiseert zich in een compleet product- en dienstenaanbod voor tandprothetische labs, gaande van tanden, verbruiksgoederen, materieel, meubels en CAD/CAM oplossingen. Arseus Lab is gevestigd in Zeist.

Arseus Dental is gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor tandheelkundige praktijken, die de efficiëntie en kwaliteit verhogen en de complexiteit en kosten verminderen. Zo kunnen onze klanten zich volledig focussen op hun patiënten. Arseus Dental is al meer dan 90 jaar actief in de Benelux en opereert in Nederland vanuit Waalwijk.

We hebben regelmatig uitdagende vacatures in alle organisaties van Henry Schein. Neem hier een kijkje!

Onze bedrijfscultuur

We introduceerden eerder al de term: Team Schein. Iedereen die bij ons werkt, is een TSM, een Team Schein Member. Dat is geen speciale status en schept geen extra verplichtingen. Het definieert gewoon wie we zijn, collega’s met hart voor elkaar, het bedrijf en de omgeving. Onze teamleden zijn het allerbelangrijkste deel van de organisatie. Dat vertalen we in vier beloftes:

  1. Iedere persoon is bij Henry Schein net zo belangrijk als de ander, zonder onderscheid.
  2. We bieden een werkomgeving waarin alle TSM’s hun volledige potentieel kunnen realiseren. Creatief denken is de norm en niet de uitzondering.
  3. Een open communicatie is cruciaal. Jij kunt met vragen, verzoeken, ideeën of zorgen altijd terecht, bij iedereen.
  4. We zijn integer en hanteren de hoogste graad van ethiek.

Henry Schein Cares

Wij erkennen dat service bieden en onderscheidend willen zijn verder gaat dan alleen op de werkplek en naar klanten toe. Wij nemen onze verantwoordelijkheid in de samenleving. Via het wereldwijde Henry Schein Cares programma zijn onze TSM’s betrokken bij vrijwilligersactiviteiten die de geest van maatschappelijk verantwoord ondernemen van het bedrijf illustreren. We geloven sterk in de gedachte dat we ook met veel kleine stapjes heel wat meters kunnen maken. Zo hebben we in Nederland een actie gehad waarbij we als medewerkers een tijdlang de auto verderop parkeerden en de trap namen in plaats van de lift. De extra stappen werden gesponsord en omgezet in een donatie aan een goed doel. Henry Schein heeft dat bedrag verdubbeld. Ieder land organiseert zijn eigen acties en jij bent van harte uitgenodigd om mee te denken over ons volgende initiatief!