Historie

Sinds Henry Schein in 1932 zijn apotheek opende in Queens, New York, is de organisatie uitgegroeid tot een Fortune 500® Company en de grootste leverancier van producten en diensten voor de gezondheidszorg aan tandartsen en artsen op kantoor. Met meer dan 21.000 Team Schein-leden over de hele wereld en vestigingen of filialen in 32 landen en gebieden, blijft Henry Schein, Inc. toegewijd aan de op waarden gebaseerde cultuur die Henry en zijn vrouw, Esther, negen decennia geleden in hun bedrijf hebben gebracht, en aan het dienen van hun klanten, leverancierspartners, investeerders, de samenleving en Team Schein.

In de loop van 90 jaar heeft Henry Schein de organisatie regelmatig opnieuw uitgevonden om aan de behoeften van haar klanten te voldoen, gebruikmakend van nieuwe technologieën en het aanboren van snelgroeiende markten.

Organisatie

Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC) is een bedrijf dat oplossingen biedt voor professionals in de gezondheidszorg, aangedreven door een netwerk van mensen en technologie. Met meer dan 21.000 Team Schein-leden over de hele wereld en operaties of gelieerde ondernemingen in 32 landen en gebieden, biedt het netwerk van vertrouwde adviseurs van de organisatie meer dan 1 miljoen klanten wereldwijd meer dan 300 gewaardeerde oplossingen die het operationele succes en de klinische resultaten helpen verbeteren. Onze zakelijke, klinische, technologische en logistieke oplossingen helpen tandartsen en artsen om efficiënter te werken, zodat ze effectievere kwaliteitszorg kunnen bieden. Deze oplossingen ondersteunen ook tandheelkundige en medische laboratoria, overheids- en institutionele gezondheidsklinieken, evenals andere alternatieve zorginstanties.

Henry Schein is sinds 1990 actief in Nederland. Op dit moment werken er meer dan 300 medewerkers bij een van onderstaande organisaties:

  • Henry Schein Dental is een belangrijke partner voor tandheelkundige professionals in de Nederlandse markt. Henry Schein Dental levert meer dan 50.000 verschillende producten aan praktijkhoudende medici. Daarnaast biedt zij een breed scala aan diensten, waaronder financiële producten en technisch onderhoud of reparatie van grote en kleine apparatuur. Henry Schein Dental heeft de hoofdvestiging in Almere en een nevenkantoor in Emmen.
  • Henry Schein Medical is een business to business leverancier die producten en diensten levert aan klanten in de (eerstelijns) gezondheidszorg. Denk aan medische instrumenten, apparatuur, verbruiks- en apothekersartikelen, maar ook aan advies, praktijkinrichtingen en technisch onderhoud. De specialisatie ligt bij de doelgroep huisartsen en verloskundigen, maar Henry Schein Medical levert ook aan andere zorgaanbieders. Henry Schein Medical is gevestigd in Almere.
  • Arseus Lab specialiseert zich in een compleet product- en dienstenaanbod voor tandprothetische labs, gaande van tanden, verbruiksgoederen, materieel, meubels en CAD/CAM oplossingen. Arseus Lab is gevestigd in Zeist.
  • Arseus Dental is gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor tandheelkundige praktijken, die de efficiëntie en kwaliteit verhogen en de complexiteit en kosten verminderen zodat klanten zich kunnen focussen op hun patiënten. Arseus Dental is al meer dan 90 jaar actief in de Benelux en opereert in Nederland vanuit Waalwijk.

Waarde & strategie

Belangrijke waarden voor Henry Schein zijn onze Team Schein leden (TSMs). Wij zien hen als belangrijkste kapitaal want samen met onze TSMs zijn wij verantwoordelijk voor het succes van onze organisatie. Ook ieder persoon bij Henry Schein is net zo belangrijk als de ander want wij erkennen de waarde van alle TSMs en hun individuele en collectieve bijdragen aan de organisatie.

Ook is het onze belofte om een omgeving te creëren waarin alle TSMs hun volledige potentieel kunnen realiseren. We streven er dan ook naar een omgeving te creëren waar creatief denken de norm is en niet de uitzondering.

Verder zijn wij van mening dat effectieve communicatie van cruciaal belang is voor ons voortdurende succes  en dat ons gedrag met de hoogste graad van ethiek en integriteit de belangrijkste factor is bij het besturen van een succesvolle organisatie.

Onze strategie is het leveren van innovatieve, geïntegreerde zorgproducten en -diensten én om er  voor onze klanten te zijn waardoor zij de beste kwaliteit patiëntenzorg kunnen leveren. Met het leveren van de beste patiëntenzorg kunnen onze klanten de efficiëntie en winstgevendheid van hun praktijkbeheer verbeteren.

Henry Schein staat algemeen bekend om haar uitstekende klantenservice, zeer concurrerende prijzen en innovatieve oplossingen met toegevoegde waarde, en zet zich in om haar klanten te helpen slagen door de producten en diensten aan te bieden die nodig zijn voor een efficiënte praktijk en het leveren van hoogwaardige gezondheidszorg. Henry Schein heeft een verkoop- en marketingbenadering die uniek geïntegreerd is, met meer dan 3.400 verkoopadviseurs in de buitendienst (inclusief specialisten op het gebied van apparatuurverkoop), meer dan 2.100 Verkoop binnendienst medewerkers en meer dan 170 verkoop- en servicecentra voor apparatuur wereldwijd.

Cultuur

Sinds 1932 is het succes van Henry Schein gebaseerd op de inzet van Team Schein, een zeer gemotiveerde en diverse groep professionals die zich inzet om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Elk Team Schein-lid (TSM) deelt een unieke focus en bevordert een omgeving die ons in staat stelt om onze doelen te bereiken.

Henry Schein erkent dat service verder gaat dan alleen op de werkplek en zich uitbreid naar de privé-omgeving en gemeenschap. Via het wereldwijde Henry Schein Cares programma voor sociale verantwoordelijkheid zijn TSMs betrokken bij vrijwilligersactiviteiten die de geest van maatschappelijk verantwoord ondernemen van het bedrijf illustreren.

Door de inspanningen van Team Schein bereiken we ons doel om een vertrouwde adviseur en consultant te zijn en onze klanten de tools en expertise te bieden om hun praktijken op de meest efficiënte en winstgevende manieren te runnen.